Clean-MailboxDatabase

p>Exchange 2010 yada Exchange 2007 üzerinde bir kullanıcıyı yada mailboxu sildiğinizde varsayılanda 30 gün boyunca bu mailbox database içerisinde tutulur.Eminim birçoğunuz disconnected mailbox bölümünü kullanarak bu mailboxları tekrardan ilgili kullanıcılara bağlamıştır.

Yalnız bazen mailboxu silmenize rağmen disconnectet mailbox altında görünmeyebilir.Bunun sebebi henüz bir online maintenance başlamamasıdır.Eğer bu processi hemen başlatmak istiyorsanız Clean-Mailboxdatabase komutunu shell üzerinde çalıştırmanız yeterli olacaktır.